Puppy’s

n 4 007

In 2008 werd ons eerste nest geboren anno 2015 hebben we met succes 6 mooie nesten groot gebracht. Hieronder staan foto’s van onze nesten en de pups ,en de pups als ze groter zijn mede enkele van onze Meerdijk honden wandelingen.

onze nu 3 teefjes hebben volgens alle regels van de Nederlandse Vereniging een oog onderzoek gehad, zijn geröntgend op H.D. E.D. en O.C.D. en vrij bevonden van afwijkingen hier van. Zij hebben ook de vereiste exterieur keuring. Als we voor een dekking gaan moet de reu aan dezelfde kwaliteiten voldoen. Daarna wordt er een match berekend in dogbase (In Dogbase staat alle info over alle hondenrassen en hun nakomelingen en eventuele aanleg voor ziektes) om te toetsen of er bijvoorbeeld geen familieband is, ook het epilepsie quotiënt wordt zo laag mogelijk gehouden.

 

raadvanbeheer

Wij zijn goedgekeurd als fokker door de Raad van Beheer.

Buiten de “hondengekte” hebben wij vele andere interesses. Zo aquarelleren wij beide en hebben veel belangstelling voor kunst, oude bouwstijlen, natuur en muziek.
Hennie werkt in de gehandicaptenzorg en begeleid ambulant, jong volwassenen met psychiatrische en verslaving problematiek. Ze is afgestudeerd als verpleegkundige en GGZ agoog. Jan is een “verstokte’ hengelaar en heeft “gouden” handen als het op klussen aankomt! Jan is vroeger restauratie schilder geweest en heeft menig gedateerd pand weer in “oude luister” mee helpen herstellen. Reclame en letter schilderen waren daarbij zijn specialiteit. Jan geeft nu schilderles bij een creativiteit centrum en bezigt zelf nog verschillende schildertechnieken thuis.

De tekeningen op de website zijn dan ook van zijn hand. Wij zijn jarenlang actief lid geweest van de Nederlandse Vereniging van Appen sellers en Grote Zwitsers. Jan heeft ook voor het clubblad tekeningen gemaakt en verhalen geschreven.
Hennie verzorgde als commissaris de puppybemiddeling en legde daarmee ook contact met verenigingen in het buitenland.Het behalen van een KK1 diploma gaf voldoende kennis om ook zelf als fokker onze intrede te doen. Wij konden ons niet altijd vinden in besluiten van de vereniging en besloten onze eigen weg te gaan waarbij wij wel de “gezondheid criteria ”van de club als grondslag hebben gehouden. Gecompleteerd met de goedkeuring van de raad van beheer hebben wij voldoende kwaliteit als fokkers. Gelukkig blijft alles “natuur ”en even een nestje nemen is er niet bij. Het vraagt om veel ervaring en die hebben wij inmiddels opgebouwd. Wij hebben een goede kijk op ontwikkeling en karakter van de pups en geven aspirant bezitters advies bij hun keuze. Wij genieten van de kleintjes en laten kinderen en volwassenen mee genieten. Een goede socialisatie is de beste basis voor het verdere leven van de hond. Wij houden graag contact met mensen die een hond van ons hebben van ons hebben, we zien altijd nog graag foto’s en verhalen tegemoet. Eens per jaar nodig we iedereen nog uit voor een wandeling!